De

patrons–cuisinier

Bistro Aragosta is een restaurant van patron cuisinier Wouter Brandsema. Kort na zijn opleiding is Wouter gaan samenwerken met Jan Gerard van der Wal. Vanaf 2016 als sous-chef in Le Petit Bistro in Sneek en vanaf 2021 als patron cuisinier van Bistro Aragosta in Leeuwarden. Wouter bleek een gedreven jongeman die zijn culinaire en zakelijk talenten verder heeft ontwikkelt, mede vanwege de ruime gastronomische ervaring van Jan Gerard.

Samen hebben ze Bistro Aragosta in no time tot het hoogste niveau in Leeuwarden weten te dirigeren. Vanaf de opening is het restaurant bijna elke avond uitverkocht en zijn er grootse culinaire evenementen georganiseerd, zoals het rosé event juni 2022, het Frysk Gala in november 2022 en het Fête du Champagne in maart 2023. In april 2023 heeft Jan Gerard Bistro Aragosta vol vertrouwen overgedragen aan Wouter. Als eerste wapenfeit werd in april bekend dat Euro Toques de Michelin BIB GOURMAND erkenning voor Bistro Aragosta in 2023 geprolongeerd is. Ook is Bistro Aragosta vermeld in de gids van Gault & Millau met momenteel een geweldige score van 14 uit 20. Dit alles maakt Wouter trots en hij werkt met zijn team hard aan het vasthouden en waar mogelijk verbeteren van dit niveau. Het belangrijkste voor Wouter is echter de beleving van de gasten. In de sfeervolle ambiance die Bistro Aragosta biedt geven Wouter en zijn team persoonlijke aandacht met als doel de gasten een onvergetelijke avond te geven en de verwachtingen te overtreffen.

Om dit alles mogelijk te maken en vol te houden is het restaurant 3 van de 7 dagen in de week gesloten. Dat klinkt misschien vreemd, maar dat is nodig om ruimte te maken voor ontspanning, voorbereiding en vernieuwing. Zo bezoekt Wouter regelmatig zijn leveranciers in binnen- en buitenland. Hij heeft onlangs een bezoek gebracht aan Italië en Frankrijk voor eigen import van olijven uit Montevettolini, truffels uit Umbrië, wijnen uit Verona en champagne uit Champagne. Ook onderhoudt Wouter contact met collega’s in het vak en laat hij zich inspireren door cursussen en workshops. In zijn vrije tijd is Wouter veel bij zijn familie en vrienden of op het water te vinden.Dit alles maakt dat Wouter en zijn team elke woensdag fris kunnen starten en hun gasten keer op keer een ongekende avond in Bistro Aragosta kunnen bezorgen.

À bientôt!
Jan Gerard en Wouter
English