Onze
Menukaart
Alle ingrediënten zijn altijd van de beste kwaliteit en dagvers. Denk aan gerechten met coquilles Saint Jacques, ganzenlever, onze befaamde risotto Aragosta waarin kraakverse kreeft, langoustines, lamsvlees* wild en gevogelte*, asperges* uit Fryslân, de lekkerste kazen en de heerlijkste desserts. Gerechten om je vingers bij af te likken. Dat de menukaart om de 6 weken wordt aangepast is een pré wat behoort bij een bistro. Alleen op deze wijze kun je de seizoenen volgen.
(* seizoen product).
(* seizoen product).
Aragosta Formule menu (Dit is een impressie van onze gerechten.)
3 plats 45 (wij serveren minimaal 3 gangen per couvert.)
Salade de betterave
Salade van biologische biet, met Italiaanse Buratta. Kruiden van het seizoen, vinaigrette en melange van geroosterde walnoot.
Terrine de canard (supplement 4.50)
Huisgemaakte Terrine van gekonfijte eendenbout, biologische eendenlever en eenden maagjes. Hierbij een marmelade van gekarameliseerde rode ui.
Soupe de poisson
Een verrukkelijke vissoep zoals geserveerd in de Marseille. Gerserveerd met krokante croutons, rouille en geschaafde Gruyere kaas.
Poulet suprême
Suprême van gilderhoen gebakken in boerenboter, rozemarijn en knoflook. Met gevogelte jus en een melange van knolsederij, paddenstoelen en amandel crumble.
Poisson du jour
Dagelijks wisselende visschotel.
Parmentier queue de boeuf
Langzaam gegaarde ossenstaart in eigen jus, waarop een puree van Friese klei aardappel en spinazie. Optioneel: royaal geschaafde Italiaanse truffel over de gerechten + 11.50
Fromage / Cheese
Aragosta-plank met een selectie van verrukkelijke Friese, Franse en Italiaanse kazen van fromagerie Abraham Kef.
Tarte au pistache
'Lopend' taartje van witte chocolade, pistache en Aceto Balsamico.
Aragosta / Lobster / Homard
demi 38 / Un ensemble 57.5
Risotto met kreeft in geurige kreeftenjus met geschaafde beaufort-kaas.
Lauwwarme kreeft geserveerd met truffelmayonaise.
Kreeft thermidor: romige mosterdsaus en gegratineerd met gruyère.
Carte blanche menu
Alleen per tafel te bestellen.
4 gangen surprise menu 59.50
Voorgerecht , tussengerecht, hoofdschotel, kaas of dessert.
5 gangen surprise menu 69.50
Voorgerecht, 1e tussengerecht, 2e tussengerecht, hoofdschotel, kaas of dessert.
6 gangen surprise menu 79.50
Voorgerecht, 1e tussengerecht, 2e tussengerecht, hoofdschotel, kaas en tot slot een dessert.
Autres plats / Other dishes (Dit is een impressie van onze gerechten.)
Huîtres par pièce / Oysters per piece
4.85
Oesters per stuk te bestellen, met citroen en verse peper
uit de pepermolen.
Escargots / Snails
16.5
Wijngaardslakken met knoflook en kruidenboter uit de
oven.
Boudin noir / Black pudding
17.5
Gebakken bloedworst met appel, knoflook en calvados.
Anguille fumée
23.5
Lauwwarm gerookte paling uit de Fryske marren. Geserveerd met romige zuurkool en gerookte beurre blanc.
Risotto aux truffes / Truffle risotto
39.5
Overheerlijke klassieke Italiaanse risotto met geschaafde seizoen truffel uit Umbrië.
Dry-aged dunne lende
46.5
Entrecote van het Friese black Angus rund, minimaal 30 dagen lucht gerijpt. Met groenten garnituur en groene peperjus.
Onze
Wijnkaart
De wijnen die geserveerd worden bij Bistro Aragosta komen uitsluitend van kleine wijnhuizen. Bij kleinere wijnhuizen wordt met passie en vakmanschap gewerkt waarbij kwaliteit voorop staat. Een filosofie die de patrons aanspreekt. Sommige wijnen zijn biologisch, nog een kenmerk van Bistro Aragosta. Bij alle wijnen geldt een vaste opslag per wijn, waardoor ook de duurdere jongens toegankelijk worden. Of het nu gaat om wijnen uit Frankrijk, Italie, Spanje, Oostenrijk of wijnen uit de nieuwe wijngebieden… iedere wijn is vooraf geproefd en beoordeeld zodat elke wijn zijn weg kan vinden naar een gerecht uit de keuken van Bistro Aragosta.
Hier vind je onze wijnkaart.
Hier vind je onze wijnkaart.
Witte wijn
Champagne
Baron Fuente Grand Reserve Brut 37.5cl
41.95
Baron Fuente Grand Reserve Brut 75 cl.
72.5
Dom Pérignon - Moët & Chandon 75 cl.
350
Cristal - Louis Roederer 75 cl.
495
Other Bubbly
Rive di San Pedro di Barbozza Brut. ( Italy )
45.95
100% glera, open scent, white fruit and blossoms.
Chateau de la Greffi ere – crémant de bourgogne. (France)
49.95
100% chardonnay, gold, aromatic and citrus.
Vins blancs de la maison
Allegranza Chardonnay (Spain)
34.50
7.25
100% Chardonnay, tropic, oak, lychee
3F Frais Fruite Fantastique Gascogne (France)
35.75
7.25
Colombard and Gros Manseng, fresh lemon, ripe pear, apricot
Jean-Claude Mas Blanc Elégance IGP. (France)
38.50
7.25
Blend of grenache, vermentino, chasan, mauzac and sauvignon.
Domaine de Menard Sauvignon Blanc (France)
38.50
7.25
100% sauvignon
Surprising white wines
Biscardo Uvam Pinot Grigio Delle Venezie. (Italy)
32.95
Selection of the best grapes pinot grigio, elegant and fresh.
Talamonti Trebiano (Italy)
35.75
Trebbiano and Garganega grapes, aromas, fresh and slightly sour.
Jean Luc Colombo – Cotes du Rhone Les Abeilles. (France)
39.25
Clairett e and roussanne grapes, peach, abricot, pepper and apple.
Wolfberger Gewürztraminer Signature. (France)
39.95
Very spicy, aromatic, 100% gewürztraminer, golden yellow, complex.
Weingut Anselmann Riesling Classic. (Germany)
39.95
100% Riesling, young, fresh, dry, citrus and apple, characteristic.
Les Collines du Bourdic Racine Viognier (France)
40.75
80% Viognier 20% Roussanne, peach, apricot
Neleman Just Fucking Good Wine Organic. (Spain)
41.75
Blend of verdil, chardonnay, viognier and sauvignon, powerful.
Tavignano Verdicchio Classico Superiore. (Italy)
42.5
100% verdicchio grapes, green apple, typical taste, juicy and smooth.
Eser Schwarzweiss Spätburgunder. (Germany)
43.5
100% pinot noir, ripe strawberries, harmonious dryness, juicy character.
Weingut Leth Roter Veltliner Klassik. (Austria)
43.75
Red apple, sweet melon, perfect acidity and minirality.
Casa Silva Cool Coast (Chili)
46.95
100% sauvignon blanc, intens, melon, boxwood
Domaine Gayda Figure Libre. (France)
47.75
Grenache blanc, grenache gris, macabeo, marsanne and roussanne, handpicked.
Voché Blanco Fermentado en Barrica Rioja DOC. (Spain)
48.75
100% chardonnay, fresh, grapefruit, white pepper and black olive.
Bellingham The Bernard. (South Africa)
50
100 % chenin blanc, lush ripe, honey, nice and deep.
1942 Scotch Barrel Aged Chardonnay. (US)
52.75
Aged in Scotch barrels. 100% chardonnay, intense, toast oak, round wine.
Esk Valley – Artisanal Chardonnay (New Zealand)
55
100% chardonny, full of fl avor, rich wine, bold and fragrant fl owers.
Casa Silva Quinta Generación White. (Chili)
57.5
Chardonnay, sauvignon blanc, viognier and sauvignon gris, beautiful complex.
Domaine Vincent Dampt Chablis. (France)
62.5
Burgundy, 89 points, 100% chardonnay, green and flinty, minerality.
Château Maucil – Chateauneuf-du-Pape Blanc. (France)
71.95
Grenache blanc, clairett e and bourboulec grapes, rich and full.
Château de Meursault Corton-Vergennes Grand Cru (france)
485
Absolute top wine, overwhelming, rich, full, strong, buttery 100% chardonnay.
Rode wijn
Rosé wines but different
Calalenta Merlot Rosato Farnese. ( Italy )
39.95
Region Albruzzo, 100 % merlot, balanced, fresh, fruit, elegant and soft
Château Cavalier Rosé. ( France )
41
Cinsault, clairett e blanc, grenache, Mourvèdre, syrah and ugniblanc grapes.
Vins rouge de la maison
Allegranza La Mancha Tempranillo. ( Spain )
34
6.5
100 % tempranillo.
Secret Boisse G.S.M. Grande Reserve (France)
43
7.75
Grenache, Syrah, Mouverde.
Zolla Primitovo di Manduria (Italy)
43.95
8.5
100 % zinfandel
Classic and innovative red wines
False Bay Old School Syrah. ( South Africa )
29.95
Juicy syrah, not too powerful, nice and spicy .
Ventoux Font Sante. ( France )
32.5
Syrah and grenache, Rhone, bright red color, full, fruity and also very smooth.
Garnacha Salvaje Moncayo. ( Spain )
34.95
Tribute to grape garnacha, fresh and fruity explosion.
Matayac Cahors Élevé de Chêne. ( France )
37.75
Merlot and malbec grapes, beautiful aging in old oak, powerful taste.
Castellani Chianti Classico. ( Italy )
39.95
Canaiolo and sangiovese, ripe red fruit, pleasant, true classic.
Zolla Primitivo di Munduria. ( Italy )
42.75
100% primitivo, violet, blackberry, cherry, soft tannins, long fi nish.
Domaine Gayda Pays d’Oc. ( France )
43.75
Garnigan, grenache, mourvèdre and syrah, traditional vinifi cation, tough glass.
Micina Nerello Mascalese. ( Sicily )
43.75
Nerello and mascalese, powerful, tabacco, leather, plums, vanilla, sultry.
Voché Crianza Rioja DOC. ( Spain )
44.95
Graciano and tempranilo, nice fresh scent, something earthy, strong.
Neleman Just Fucking Good Red Wine Organic. ( Spain )
45.75
100% marselan, lots of fl avor, heavy boy, cacao, spices, cigars, raspberry.
Zolla Primitivo di Munduria Riserva. ( Italy )
46.25
100% primitivo, ruby, red coulor, violet refl ections, complex bouquet, spice and vanilla.
Jerusalem Hills Cabernet Syrah. ( Israël )
46.95
Cabernet and syrah grapes, deep garnet red, full, fi rm, mild herbs, dark fruit.
Brazin Old Vine Zinfandel. ( US )
47.5
100% zinfandel, Californië, very ripe and powerful, seductive, nicely rounded.
Château La Grande Clott e – Lussac Saint Emilion. ( France )
48.25
80% merlot, 20% cabernet franc, nice classic wine.
Jean-Luc Colombo - Cotes du Rhone – Les Forots. ( France )
49.95
Syrah and grenache, complex intense wine, spices licorice root, round tannins.
Château de Lamarque – Haut-Médoc. (France )
52.25
Cabernet sauvignon and merlot grapes, from the hart of Bordeaux, silk soft.
Salvaterra Ripasso – DOC Valpolicella - Classico. ( Italy )
54.5
Corvina veronese, corvinone, rondinella grapes, intense fragrance, nice balance.
Châteaux la Croix Montlabert Grand Cru. ( France )
59.95
Saint Emilion, merlot, cabernet franc, in oak barrels, redcurrant, cedar, integrated tannins.
Pommard domaine Berthelemont – Noizons. ( France )
64.95
100% pinot noir, warm and complex wine, top burgundy, slightly tannic.
Salvaterra – Amarone Della Valpolicella – Classico. ( Italy )
69.95
Corvina Veronese, corvinone, rondinella, beautiful scent, intense and broad, draft.
Arnaldo Rivera Barolo Undicicomuni DOCG. ( Italy )
115
100% Nebbiolo, 26 months at French oak, Robert Parker 99 points, a pearl!
Onze
Desserts (Impressie)
Desserts 14.50 / Fromage 18.50
Gateau au chocolat / Chocolate cake
Warm taartje met “smeltende” chocolade waarin kruimels roquefort met honing die geparfumeerd is met truffelolie.
Fromage / Cheese
Aragosta-plank met een selectie van verrukkelijke Friese, Franse en Italiaanse kazen van fromagerie Abraham Kef.
Parfait
Huisgemaakte parfait met kaneel waarbij geroosterde peccannoten
Mascarpone
Mascarpone ijs, appel en dragonolie
Glace à la vanille / Vanilla ice cream
Huisgemaakt roomijs met premium vanille uit Madagaskar, Italiaanse olijfolie en gerookte zeezoutkristallen.